2018. augusztus 12., vasárnap

Karaj párizsiasan

Hozzávalók:


  • sertés karaj
  • liszt
  • tojás
  • olaj





Elkészítés:




Egyszerű klasszikus fogás.

Nem csak borjúból, sertés karajból is nagyon finom pecsenye készíthető.


A hús széléről levágjuk a felesleges inakat, zsírt és néhány helyen bevagdossuk, hogy nem pöndörödjön fel sütés közben.
Aki szereti egy kicsit ki is klopfolhatja.


Megsózzuk a hús mindkét oldalát és lisztbe forgatjuk.
A felesleges lisztet leveregetjük róla.
Ezután kissé felhabart tojásba forgatjuk.


Közepesen forró olajba tesszük és mindkét oldalán szép pirosra sütjük.


Papírszalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.


Bármilyen körettel, salátával kínálhatjuk.


Prézli nélkül sokkal diétásabb ez a rántott szelet.