2018. augusztus 12., vasárnap

Fűszeres sült csirkeszárny II.

Hozzávalók:


  • csirkeszárny
  • gyömbér
  • bazsalikom
  • majoránna
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • paradicsom püré
  • fokhagyma
  • chili szósz
  • olívaolaj
  • méz





Elkészítés:

A csirkeszárnyat minden formájában imádjuk.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/mezes-lekvaros-csirkeszarny.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/tepsis-kokuszos-rantott-csirkeszarny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/sult-csirkeszarny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/fuszeres-sult-csirkeszarny.html

Nincs jobb egy illatos sült csirkeszárnynál.

A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk.


Összekeverjük a fűszereket, a paradicsompürébe keverjük a reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, bazsalikomot, majoránnát, rozmaringot, kakukkfüvet,  őrölt borsot, chili szószt.



Megsózzuk és mézet is adunk hozzá.


Összekeverjük a krémet és alaposan beleforgatjuk a szárnyakat.
Egy kiolajozott tepsibe tesszük a fűszeres csirkét.


A fűszeres edényt egy pohár vízzel "kiöblítjük", hogy ne menjen veszendőbe egy csepp mártás sem és a tepsibe öntjük.


Letakarjuk a tepsit és 180 C fokon megsütjük a húst.


Sütés közben egyszer-kétszer nem árt átforgatni a szárnyakat.


Abbahagyhatatlanul finom sültet készítettünk...