2019. május 12., vasárnap

Birsalmás csirkeszárny

Hozzávalók:


  • csirkeszárny
  • birsalma
  • vaj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt fehér bors
  • szegfűbors
  • fokhagymapor



Elkészítés:





A csirkeszárnyat minden formában szeretjük.

Most illatos birsalmával párosítottam.

A szárnyakat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.


A szegfűborsot mozsárban összetörjük.


A húst besózzuk, őrölt fehér borssal, gyömbérrel és fokhagymaporral megszórjuk.


Végül a szegfűborssal is megfűszerezzük.


Vajon szép pirosra körbesütjük.


Közben a megmosott birsalmákat megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.


A húst átöntjük egy tepsibe és rászórjuk a birset.


180 C fokos sütőben készre sütjük.


A birs illata finoman harmonizál a sült fűszeres illatával.


Egy falat csirke, egy falat birsalma maga a mennyország.


Sima krumplipürével kínáljuk.