2019. május 12., vasárnap

Tojásos, velős máj

Hozzávalók:


  • csirkemáj
  • hagyma
  • csirkezsír
  • sertés velő
  • majoránna
  • tojás









Elkészítés:

Már készítettem többféle velős ételt:

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tojasos-velo.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/gombas-vese-velo.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/velovel-toltott-karalabe-petrezselyem.html


Most egy kis csirkemájjal gazdagítottam.

A megtisztított csirkemájat  falatnyi darabokra vágjuk.


Egy kanálka csirkezsíron megpirítjuk az apróra felvágott hagymát.


Beletesszük a májat.


Kevergetve 2-3 perc alatt megsütjük.
Majoránnával ízesítjük.


A velőt korábban megmostuk, a szilánkokat és az ereket eltávolítottuk.


Nagyobb darabokra vágjuk.


Hozzáadjuk a májhoz.
Most sózzuk meg.


Ízlés szerinti tojást villával kissé elhabarunk.


Ráöntjük a velős májra.


Kevergetve rezgősre sütjük.


Pillanatok alatt elkészül, nehogy kiszárítsuk.


Uborkával, paradicsommal kínálhatjuk.