2019. május 12., vasárnap

Marhahús karfiollal

Hozzávalók:


  • marhahús
  • zsír
  • füstölt szalonna
  • párolt karfiol
  • borecet
  • balzsamecet
  • szójaszósz
  • majoránna
  • törött bors




Elkészítés:



Szaftos marhahús - comb, szegy, fartő, nyak, rostélyos.... -  szükséges ehhez az ételhez, amelyet megmosunk, megtörlünk.


Rostokra merőlegesen keskeny csíkokra vágjuk a húst.


Füstölt szalonnát kezdünk sütni egy kanálka zsíron, majd kivesszük és félretesszük.


Beletesszük a húst a kisült zsírba.


Körbepirítjuk.
Óvatosan megsózzuk, borsozzuk.


Majoránnát szórunk rá.


Egy kevés szójaszósszal ízesítjük.
Most sózhatjuk majd tovább, amennyiben szükséges.


Hozzáadjuk a rózsákra szedett karfiolt.


Érdemes előre, kis sós víz felett, nem túl puhára megpárolni a karfiolt.


Visszahelyezzük a sült szalonnát az ételbe.


Összekeverjük a marhahússal.



Jóféle vörösbor ecettel és kevés balzsamecettel megsavanyítjuk.


Egyet forralunk rajta.




Könnyű, diétás vacsora lehet például kovászos uborkával tálalva.