2019. május 12., vasárnap

Mákos rántott hús

Hozzávalók:


  • sertéskaraj
  • mák
  • mandula
  • fekete szezámmag
  • tojás
  • olaj







Elkészítés:

Rántott hús egy kicsit másképpen...



Nem túl vékony szeletekre vágjuk a sertéskarajt.
A hús mindkét oldalát besózzuk.


Felvert tojásba mártjuk.


Egy tálban darálatlan mákot, fekete szezámmagot és mandula szeleteket összekeverünk.
A két utóbbi hozzávaló elmaradhat, de éppen volt itthon egy kis maradék.


Beleforgatjuk a tojásos húst.
Kicsit bele is nyomkodjuk.


Olajban kisütjük a szeleteket.


A pirult máktól különösen finom ízt kap a húsi.




Kívül ropogós bundája lesz, belül szaftos, omlós marad.


Sima krumplipürétől a sült zöldségekig bármilyen körettel kínálhatjuk.