2020. november 5., csütörtök

Libapörkölt

 Hozzávalók:

  • liba aprólék

  • libazsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • törött bors
  • majoránna
  • őrölt kömény



Elkészítés:

Nagyszerű pörkölt készülhet a liba aprólékából.

Azt sem felejtsük el, hogy az aprólék nagyon olcsó, a levestől a pörköltön át, a rizses húsig sokféle finomságot készíthetünk belőle.


Általában nyak, szárny, far-hát, láb és zúza kerül az aprólékba.

Tisztítsuk meg a húst.

A hájas bőrt mindenképpen gondosan vágjuk le a húsról és külön kis lábosban süssük ki.

Csodás libazsírt és tepertőt kapunk.


Egy kanálka libazsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.


Készítsük elő a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a nálam elengedhetetlen darált pritamin paprikát.


Adjuk a hagymához.


Fűszerezzük fűszerpaprikával, törött borssal, őrölt köménnyel és majoránnával.


Egy-két kanál vizet hozzáadva forraljuk össze az alapot.


Tegyük bele a libát.


A libaláb is kerüljön bele.
Sózzuk meg az ételt.


Vízzel felöntve, fedő alatt kis lángon főzzük puhára a húst.


Ha kell pótoljuk a vizet.


Bármilyen körettel, nokedlivel, tésztával kínálhatjuk.


Esetleg a főzés végén rizst, zöldborsót adhatunk hozzá és finom, kiadós egytálételt főzhetünk ily módon.


A libahús rendkívül zamatos húsétel.