2023. augusztus 6., vasárnap

Meggy, cseresznye és egres leves kaporral

Hozzávalók:


  • meggy

  • cseresznye
  • egres
  • cukor
  • csipet só
  • citrom
  • fahéj rúd
  • szegfűszeg
  • vaníliás pudingpor
  • tej
  • tejföl



Elkészítés:


Különlegesen finom ízű leveske, amely percek alatt elkészül.


A meggyet, cseresznyét és egrest fazékba tesszük és vízzel felöntjük.
Fahéjrudat, szegfűszeget, karikára vágott citromot, egy csipet sót és friss kaprot teszünk bele.


Amit felforrt, készíthetjük a habarást.

2-3 dl tejben elkeverünk 1-2 kanál vaníliás pudingot.


Kevés tejfölt is adunk hozzá.


A forró levesből pár kanállal elkeverjük a habarást, majd a levesbe öntjük.


Cukorral édesítjük.
Langyosan, de inkább hidegen a legfinomabb.