2023. augusztus 6., vasárnap

Palócleves 3

Hozzávalók:


  • bárányhús

  • hagyma
  • fokhagyma
  • lila hagyma
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • sárgarépa
  • burgonya
  • zöldbab
  • kapor
  • törött bors
  • tejföl
  • liszt





Elkészítés:


A bárányt nagyon szeretjük levesnek is elkészítve.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/palocleves-baranybol.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/tarkonyos-baranyleves.html



A kevés olajon megfuttatott hagymán körbe pirítjuk a feldarabolt húst.
Ha kifehéredett, akkor megsózzuk, megszórjuk törött borssal és fűszerpaprikával.


Vízzel felöntjük és közepes tűznél főzzük.


Sárgarépát, paradicsomot és kápia paprikát készítünk elő.



Fokhagyma és lila hagyma is 
kerül bele.


A majdnem puha húshoz adjuk a zöldségeket.


Tovább főzzük, majd kockára vágott burgonyát is teszünk bele.


Most adjuk hozzá a zöldbabot is.
Fagyasztott babból is elkészíthetjük, amit mindig fagyottan tegyünk bele a forrásban lévő levesbe.


Ha minden puha, akkor egy kanálka lisztet simára keverünk tejföllel, egy kevés vízzel és behabarjuk a levest.


Aki szereti egy kis ecettel is savanyíthatja az ételt.


Friss kaporral és kanálka tejföllel kínáljuk ezt a finom báránylevest.