2023. augusztus 6., vasárnap

Resztelt kacsamáj

Hozzávalók:

  • pecsenye kacsamáj 


  • hagyma
  • liba/csirkezsír
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • pritamin paprika
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • paradicsompüré/ketchup
  • darált pritaminpaprika



Elkészítés:


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/resztelt-csirkemaj.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/csirkemajas-hachis-parmentier.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/resztelt-sertesmaj.html


A resztelt máj most finom kacsamájból készült.


Ennek az ételnek a sok-sok dinsztelt hagyma adja meg az alapját.

Jóféle zsíron süssük félpuhára a szeletekre vágott hagymát.

Adjunk hozzá darált pritamin paprikát.


Színes zöldpaprikát, kápia paprikát, pritamin paprikát vágjuk kisebb darabokra.
 

Tegyük a hagymára.


Most fűszerezzük piros paprikával és majoránnával.


Megsózzuk és kevergetve tovább sütjük.
Ha szükséges egy pohárka vizet is adunk hozzá.
 

Kanálka paradicsompürével, esetleg ketchuppal is elkeverjük.


Időközben megmossuk és megtisztítjuk a májat.
A felesleges részeket eltávolítjuk és hosszúkás csíkokra vágjuk. 


A májat az alaphoz adjuk, frissen őrölt borssal megszórjuk és


zúzott fokhagymával elkeverjük.



Pár perc alatt készre főzzük.


Megkóstoljuk és - ha szükséges - megsózzuk.


Akkor jó ez az étel, ha bőven van szaftja.

Tört krumplival és uborka salátával kínáljuk.