2013. július 14., vasárnap

Gombás-húsos töltött tök

Hozzávalók:

  • 2-3 db zsenge tök
  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1+1 ek olaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • kapor
  • majoránna
  • kakukkfű
  • bors
  • 2-3 db paradicsom
  • 1-2 db zöldpaprika
  • 2-3 ek. tejföl


Elkészítés:


Elkészítjük a tölteléket.
A megtisztított, szeletekre vágott gombát teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk, amíg a levét el nem fövi és jól meg nem pirul.
Ekkor kicsit megsózzuk és majoránnával, csipet kakukkfűvel megszórjuk. Félretesszük.


A vegyes (sertés, pulyka) darált húst egy ek. olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymán megpirítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, egy pici majoránnával ízesítjük.
1 tk. fűszerpaprikával színesítjük.

A meghámozott, félbevágott és közepén kivájt tököket egy picit kiolajozott tepsibe helyezzük.
Gyengéden megsózzuk.

Belekanalazzuk a megpirított darált húst és a gombát.


A tejfölt kicsit megsózzuk és belekeverjük a vágott friss kaprot.
Rákanalazzuk a tökökre.
A tetejükre paradicsomot és piros színű zöldpaprika darabokat teszünk.


Sütőben szép pirosra sütjük, egy villával megszúrva ellenőrizzük, hogy a tök is átfőtt-e.