2013. július 14., vasárnap

Májgaluskás karalábé leves

Hozzávalók:
  • 1 db nagy karalábé
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db kicsi hagyma
  • 1 kicsi paradicsom
  • 1 ek. margarin
  • 2-3 db csirkehúsleves vagy erőleves kocka

a májgaluskához:
  • 4-5 db csirkemáj
  • 1/4 hagyma
  • 2- gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • kb. 15 dkg liszt
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyemzöld



Elkészítés:


A megtisztított karalábét és sárgarépát kis kockákra vágjuk.
A margarinon üvegesre pároljuk a hagymát és hozzáadjuk a feldarabolt zöldséget is.
Beletesszük az apróra vágott paradicsomot is.

Lefedjük és pár percig lassú tűznél pároljuk.

Majd megsózzuk és felöntjük vízzel, hogy jól ellepje.

Belemorzsoljuk a leveskockákat is.

Kb. 10 perc alatt készre főzzük.
A zöldségnek nem kell nagyon puhának lenni.

Tálaláskor beletesszük a májgaluskát.

A májgaluska készítését a Muska konyhája  c. blogom márciusi bejegyzései közt találjátok.