2014. május 26., hétfő

Gombás, tojásos sült tészta

Hozzávalók:


  • 50 dkg durum spagetti
  • 3-4 szelet füstölt szalonna
  • 30-40 dkg gomba
  • zöldhagymaszár
  • majoránna
  • 4-5 tojás
  • 1 db paradicsom




Elkészítés:



Először a megmosott gombát felszeleteljük és egy teflonban vagy wokban szép pirosra sütjük.



Először a gomba levet enged, kevergessük és várjuk meg, amíg teljesen elfövi a levét.
Ekkor sózzuk meg, szórjunk rá majoránnát, és dobjuk rá a felkarikázott újhagymaszárat.




Félretesszük a gombás ragut.

Jóféle füstölt szalonnát kockázunk fel és kisütjük a zsírját.



Közben nem túl puhára kifőzzük a durum spagettit, amit nem kell darabokra törni, hagyjuk meg szép hosszú szálúnak.
Leszűrjük és  összekeverjük a szalonnás zsírral.

Megsózzuk és hozzáadjuk a gombás ragut.


Ha kicsit kihűlt belekeverjük a tojásokat is.

Jól összekeverjük és kerek tepsibe tesszük.

A tetejére egy paradicsomból színes kis díszítést rakunk ki.


180 C fokon pirosra sütjük a tésztát.


Úgy szeleteljük mint a tortát.



Mindenféle salátával kínálhatjuk, de a paradicsomsaláta illik hozzá a legjobban.


Szilvabefőttel is isteni volt.