2014. március 29., szombat

Citromos sült hal

Hozzávalók:

  • 2 db hal
  • 1-2 citrom
  • petrezselyemzöld
  • zöldhagymaszár
  • kakukkfű
  • 2 dkg vaj






Elkészítés:



Bármilyen halból elkészíthetjük.



A halat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét, uszonyait levágjuk.
Jól lemossuk, megtöröljük.

Az oldalát beirdaljuk és kívül-belül jól bedörzsöljük sóval,


A hal hasüregébe beleteszünk zöldhagymaszárat, sok-sok petrezselyemzöldet és karikára vágott citromot.


Egy tepsibe egy kevés vajat teszünk és belefektetjük a halakat.
Egy fél pohárnyi vizet is öntünk alá.


Kevés kakukkfüvet szórunk rá és a sütőben alufólia alatt puhára sütjük.