2014. március 29., szombat

Fűszeres tócsni

Hozzávalók:

  • 1,2 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 3-4 ek. liszt
  • bors
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 2 db hagyma
  • újhagymaszár
  • petrezselyem
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • olaj


Elkészítés:

A tócsnit sokféleképpen készíthetjük, ez a recept is egy a sok közül.

Először a füstölt szalonnát egy serpenyőben 1 ek. olajon kisütjük, majd ebben a finom zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát.


Most beletesszük az apró kockára vágott kápia paprikát, a felkarikázott zöldhagymaszárat.
Megsózzuk, borsozzuk.
Elzárjuk a gázt.


Kicsit hűlni hagyjuk.

Közben a reszelő nagy lyukán lereszeljük a meghámozott, megmosott burgonyát.

Összekeverjük a sült hagymás zöldségekkel és most tesszük bele a sok apróra vágott petrezselyem zöldet és a zúzott fokhagymát.
Ha kell, még sózzuk.


Hozzáadjuk a lisztet.


Végül belekeverjük a tojásokat.


Egy serpenyőben kevés olajon kis adagokban minkét oldalukon kisütjük a tócsnikat.
Kanállal tegyük bele és lapítsuk el, hogy jól átsüljenek.


Jól pirítsuk meg.
Langyosan a legfinomabb.
Köretnek vagy magában, esetleg tejföllel kínáljuk.