2014. március 30., vasárnap

Bolgár húsgombócos zöldségleves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 3-4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • pici darab karalábé
  • 2 marék kelbimbó
  • 1/2 db paradicsom
  • 1/2 db hagyma
  • kevés petrezselyem
  • 1-2 db leveskocka


A húsgombóchoz:

  • 30 dkg sertés darált hús
  • 1 db hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk. ételízesítő




Elkészítés:

Ennek a levesnek a különlegességét a húsgombóc adja.

Elkészítjük a gombócokat.
Késes aprítóba helyezzük a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, borsot és finomra daráljuk.
Most beledobjuk a tojást is és azzal is egyet keverünk, így könnyebben elkeverednek a hozzávalók.


Hozzáadjuk a fűszereket a darált húshoz.


Összekeverjük a masszát, majd nagy türelemmel egészen apró kis golyókat formálunk.


Egy tálcára tesszük a gombócokat amíg a levest elkészítjük.



A megtisztított tetszés szerint feldarabolt zöldségeket kevés sóval, leveskockával puhára főzzük.


Szűrőkanállal kiemeljük a zöldségeket és a levesben megfőzzük a húsgombócokat.


Végül visszatesszük a zöldségeket a levesbe és a gombócokkal együtt tálaljuk ezt a finom sűrű levest.


Maradék húslevesbe főzve is kitűnő.