2015. december 28., hétfő

Kolbászos krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1-2 db fehérrépa
  • zellerszár
  • petrezselyemzöld
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek. olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 1 ek. darált pritamin
  • 2 ek. házi darált ételízesítő
  • füstölt kolbász





Elkészítés:


Mindegy, hogy burgonya vagy krumpli, mi magyarok szeretjük a krumplis ételeket.
Gyakran csak mellékszereplő, sokszor csak köret, de a levesekben igazán főszereplő lehet a jóféle krumpli.

A blogomban is sokféle burgonyaleves szerepel.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/konnyu-krumplileves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kolbaszos-lebbencs-leves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/gulyas-leves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/burgonyagombocos-tarhonyaleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/husveti-tarkonyos-leves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/habart-sertessziv-leves.html


Az olajon kisütjük a kis kockára vágott szalonna zsírját és azon megdinszteljük az összevágott hagymát.


Meghintjük a fűszerpaprikával és 1 ek. vízet is adunk hozzá, hogy ne égjen meg.


Beletesszük a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát.
Pár percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük vízzel.


Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot is.


Megsózzuk és ételízesítőt adunk hozzá.

Én a saját házi darált zöldségeimből tettem bele.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/etelizesito.html

Adunk hozzá egy kanálkát az ugyancsak házi darált pritaminból is.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/nagyi-hazi-daralt-pritamin-paprikaja.html

Egy csokor petrezselyemzöld és pár szál zeller is kerül bele.


15 perc főzés után hozzáadjuk a krumplit és a jóízű füstölt kolbászt is.
Készre főzzük.


Zamatos levest kapunk, ami után már legfeljebb csak egy kis tésztás ételt kívánunk enni.