2015. december 28., hétfő

Áfonyás kuglóf

Hozzávalók:

  • 1 bögre cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 bögre liszt
  • 4 db tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 bögre tej
  • 1/2 bögre olaj
  • csipet só
  • áfonya





Elkészítés:







Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük.


Ha megszáradt, akkor liszttel megszórjuk.


Elkészítjük a kuglóf tésztáját.

A sütőt előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval.

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, valamint a tejet.

Jól elkeverjük.

Majd könnyedén hozzákeverjük a felvert tojáshabot is.

A tészta felét a szilikon formába töltjük.

Rászórjuk az áfonya felét.


Majd ráöntjük a tészta másik felét.
A tetejére is szórunk áfonyát.


K. 1 órát sütjük 180 C fokon.


Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a a kuglófunk.


Nagyon finom sütemény.