2016. január 2., szombat

Céklás, sonkás saláta


Hozzávalók:

  • 4-6 db főtt burgonya
  • 2 db kápia paprika
  • füstölt sonka
  • 4-6 db főtt tojás 
  • póréhagyma
  • 4-6 db főtt cékla
  • majonéz
  • mustár
  • citrom
  • cukor/édesítő
  • olívaolaj
  • tejföl
  • pirított dió



Elkészítés:


Ezt a salátát már máskor is kóstoltuk.
Akkor ünnepi ananász formában, most egyszerűbben készült.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/ananasz-husveti-sonkas-salata.html

Először héjában megfőzzük a burgonyát. Kihűtjük és meghámozzuk.

Héjában megfőzzük a céklát. Kihűtjük és meghámozzuk.

Kemény tojásokat főzünk. Kihűtjük és meghámozzuk.

A kápia paprikát kis kockákra vágjuk.


A burgonyát belereszeljük arra a tálra, amelyen majd tálaljuk.
Megsózzuk és őrölt fehér borssal meghintjük.

Rászórjuk a kápia kockákat.


A majonézt beízesítjük, sóval, citromlével, mustárral, fehér őrölt borssal és édesítővel vagy cukorral.

Pár kanállal meglocsoljuk a salátát.
Nem kell sok, ne tocsogjon, csak ízesítsen.

Utána finom, füstölt sonkát tettem rá.


Ráreszeljük a főtt tojást.
Picit megsózzuk.


Néhány kanál majonézzel meglocsoljuk.


Szórunk rá apróra vágott póréhagymát.


Ebből a mennyiségből két nagyobb és egy normál tányérnyi mennyiséget kapunk.
Párhozamosan készítjük a tálakat.


A végén ráreszeljük a főtt céklát.
Picit megsózzuk és kevés citromlével és gondolatnyi olíva olajjal is meglocsolgatjuk.

Végül tejföllel kenjük meg a saláta tetejét.


Pirított diót szórunk rá.


Tálalásig hűtőbe tesszük.


Nagyon üde saláta és jól mutat a büféasztalon.