2016. január 24., vasárnap

Spenótos kuszkusz

Hozzávalók:


  • 0,5 kg spenót
  • 1 ek. olaj
  • 1/2 hagyma
  • fokhagyma
  • fahéj
  • sáfrányos szeklice
  • római kömény
  • cayenne bors
  • bors
  • 1/2 cs. kuszkusz



Elkészítés:



Az olajon megfuttatjuk a hagymát, fűszerezzük fahéj rúddal, sáfrányos szeklicével, római köménnyel és cayenne borssal.
Hozzáadjuk a fokhagymát is.
Pár percig pirítjuk, hogy a fűszerek íze előjöjjön.


A spenótot korábban leszáraztuk, jól megmostuk és forrásban lévő vízben két percig blansíroztuk.
Majd leszűrtük és lecsepegtettük.


Beletesszük a fűszeres alapba és átforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk.


A kuszkuszt  előírás szerint már korábban meleg vízzel felöntöttük és készre puhítjuk.


Összeforgatjuk a spenóttal és tálaljuk.