2016. január 16., szombat

Kacsamájhab vajas tésztában

Hozzávalók:

  • 1 db hízott kacsamáj
  • kb. 1/2 l tej
  • 1 kg kacsaháj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. hajtogatott vajas tészta
  • majonéz
  • reszelt sajt
  • lilahagyma
  • petrezselyem
  • gránátalma





Elkészítés:



Úgy sütjük meg a kacsamájat, mint a libamájat.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sult-libamaj.html

A hízott kacsamájat előző este sós tejbe áztatjuk és a hűtőbe tesszük.


Másnap a darabokra vágott kacsahájjal kibélelünk egy lábast és a májat rátesszük.
Lefedjük a hájjal és a sós tejjel felöntjük.
Dobjunk mellé 1-2 gerezd fokhagymát is.
Kis lángon, fedő alatt puhára főzzük a májat.


Majd összevágjuk és egy kevés kisült kacsahájjal pépesre aprítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk.
A többi kisült kacsazsírt üvegbe tesszük és majd elfogyasztjuk.


Közben a vajas tésztát kinyújtjuk és hosszában kettévágjuk, őzgerinc formában mindkét tésztát megsütünk.

Belesimítjuk a májkrémet.




Egy tálcára helyezzük megfordítva a megtöltött tésztát.
Én alulra néhány lapka sajtot tettem.


Majonézzel megkenjük a tészta külső felét.
Reszelt sajttal megszórjuk és petrezselyem levéllel díszítjük.


Tálaláskor gránátalmával megszórjuk.


Lila hagymával tálaljuk.


Előételnek kitűnő.


Remek recept arra, hogy a hízott májat gazdaságosan tudjuk elkészíteni.