2016. január 24., vasárnap

Májas, gombás töltelék sütve

Hozzávalók:


  • zsemle
  • tojás
  • bors
  • máj
  • hagyma
  • petrezselyem 
  • majoránna
  • darált pritamin
  • gomba




Elkészítés:



Szeretjük a tölteléket mindenféleképpen főve, sütve, töltve.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/05/gombas-majas-toltelek-sutve.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/toltelek-huslevesben-fozve.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/toltott-borjuszegy.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/nagyi-toltott-borjuszegye-toltott.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gombaval-toltott-sult-oldalas-es.html


A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a krumplitörővel összetörjük.


A gombát felszeleteljük és egy teflonban vagy wokban szárazon sütni kezdjük.
Kevergessük meg, először sok levet ereszt, ezt hagyjuk elfőni.



Egy másik edényben egy kanálnyi olajon kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát.


Vágjuk kis kockákra a szép piros kápia paprikát.


Adjuk a hagymához és pirítsuk 2-3 percig együtt.


Adjuk hozzá a zsemléhez.


Tengernyi sok petrezselymet tegyünk bele, az adja meg a friss ízét.


A májat kaparjuk el.
A hártyás részt dobjuk ki.


Közben a gomba lassan elfőtte a levét, most sózzuk, borsozzuk, ízesítsük majoránnával és házi darált pritamin paprikával.
Süssük készre, amíg minden leve el nem tűnik.


Keverjük a zsemléhez a gombát is.


Majd adjuk hozzá a májat.


Végül keverjük bele a tojásokat is.


Keverjük el, simítsuk bele egy tűzálló tálba.
Arányokat nem írtam, mert mindenki a saját szájíze szerint adagolhatja a gombát, májat, paprikát.


Díszítsük a tetejét hagymával, paradicsommal.
Süssük pirosra.


Hidegen, melegen nagyon finom.
Kenyérre téve isteni uzsonna.