2016. január 17., vasárnap

Citromtorta

Hozzávalók:

A piskótához:


  • 6 tojás
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 3-4 citrom sárga héja és leve
  • cukor/édesítőszer
  • 1 vaníliás puding
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 l. tej
  • 20 dkg vaj






Elkészítés:

Citromtortát gyakran készítünk többféle változatban is:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/nagyi-citromtortaja.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/citromos-szelet.html


A tortánk tésztája egy egyszerű piskóta, amelyet itt olvashattok:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/piskota.html 

A krémhez előírás szerint elkészítjük a vanília pudingot.


Forrásban lévő tejbe öntjük a cukorral, kevés tejjel elkevert pudingport.
Felforraljuk.
Ha pöfögni kezd, levesszük a tűzről és kihűtjük.



A jól megmosott citromok sárga héját lereszeljük, levüket kinyomjuk.



Géppel habosra keverjük a kihűlt pudingot.


Ugyancsak habosra keverjük a vajat a cukorral.


Összekeverjük a kétféle krémet.
Beletesszük a citromlevet és a citrom reszelt héját.
Jól elkeverjük.
Legyen jó intenzív illatos, citromos íze.


A piskótát megkenjük a krémmel.




Citrom szeletekkel és kókuszreszelékkel díszítjük.