2016. január 24., vasárnap

Kókusztorta

Hozzávalók:
A tortához:

  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg zsír vagy vaj
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg kakaó

 A krémhez:

  • 25 dkg friss krémsajt
  • 25 dkg porcukor
  • reszelt kókuszdió
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • csoki




Elkészítés:



Kakaós lepény lesz a torta tésztája.

A zsírt habosra keverjük a tojással.


Hozzáadjuk a tej felét és a cukrot és tovább kavarjuk a géppel.


Beletesszük az átszitált kakaót is és még 10 percig habosítjuk.


Ekkor beletesszük a sütőporral elkevert lisztet is.


Végül a maradék tejjel lazítjuk.


Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és a tetejére darabos diót szórunk.


Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. fél óra alatt megsütjük a tésztát.
Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e.




A krémhez először is feltörünk egy kókuszdiót.
A három lyuk közül kettőt dugóhúzóval kiszúrunk, a benne lévő folyadékot pohárba töltjük, majd ezt megihatjuk.

A diót egy klopfolóval könnyen összetörhetjük, majd késsel a belső puha húsát kivágjuk.


A reszelő finom fokán lereszeljük a kókusz nagy részét.


Belekeverjük a porcukorral habosra kevert sajtkrémbe.


A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót.
Óvatosan a kókuszos krémhez keverjük.


Megkenjük a tortát a krémmel.


Tegyünk bőségesen a krémből.


A tetejét is kenjük meg, valamint az oldalára is csurgassuk le a krémet.


A maradék kókuszt a reszelő nagyobbik lyukán reszeljük rá a tortára.


Egy árva csokimikulást is ráreszeltem és rádaraboltam a sütire.


Nem lett annyira csini, viszont nagyon finom lett.


Hűtőbe téve összeérnek az ízek.


Kellemesen üde torta !