2015. december 27., vasárnap

Sült paprikás, sajtkrémes falatkák

Hozzávalók:

  • 1 db hajtogatott vajas tészta
  • füstölt sajt
  • félzsíros friss sajtkrém
  • őrölt fehérbors
  • pici őrölt szerecsendió
  • pici őrölt szegfűbors
  • több színű zöldpaprika
  • 1 ek. olaj





Elkészítés:




Végtelenül egyszerű, de mégis isteni előétel falatkák.
Készen kapható hajtogatott vajastésztából készül.
Legjobb a hűtőpultban árult friss, előre kinyújtott  változat.

Pillanatok alatt feldaraboljuk és a papírjával együtt sütőlapra téve, 180 C fokos sütőben pirosra sütjük.


A krémsajtot összekeverjük tetszés szerinti mennyiségű reszelt füstölt sajttal.


Megsózzuk, borsozzuk a kétféle borssal és egy gondolatnyi szerecsendiót is reszelünk bele.
Jó, intenzív íze legyen.


Csillagtölcsérrel falatnyi adagokat nyomunk a tészta darabokra.
Hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit dermedjen a krém.


Addig elkészítjük a paprikát.
A megmosott zöld, sárga és piros színű paprikákból csíkokat vágunk.


Egy kanál olajon két perc alatt megfonnyasztjuk a paprikát.
Picit megsózzuk és kihűtjük.


Tetszés szerint minden falatkára teszünk egy paprika csíkot.


Tálalásig hűtőbe tesszük.