2015. december 27., vasárnap

Indiai hagymás lencse

Hozzávalók:


  • 50 dkg lencse
  • 1 ek. kókuszzsír
  • csokor újhagyma
  • gyömbér
  • 3-4  gerezd fokhagyma
  • chili pehely
  • édes chili szósz
  • kurkumapor
  • koriander



Elkészítés:



Ez egy egyszerű, mindennapi indiai étel, amit egzotikus ízei miatt mi is azonnal megszerettünk.


Az átválogatott lencsét, váltott vízben megmossuk, majd leszűrjük.


A kókuszzsíron megfuttatjuk a karikára vágott újhagymát.
Beletesszük a fűszereket, a darabokra vágott fokhagymát, gyömbért, kurkumát, chili pelyhet és pár percig kevergetve sütjük.


Hozzáadjuk a chiliszószt is.


Belekeverjük a lencsét.
Sózzuk meg és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.


Mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük puhára a lencsét.
Most ízesítsük koriander levéllel. A szárított is jó, ha nincs kéznél friss.


Keverjük össze.


Köretnek is tálalhatjuk, de magában is kitűnő étel.


Hagymakarikákkal és friss koriander levél helyett pár szál petrezselyem levéllel díszítsük a tálat.