2015. december 27., vasárnap

Vajas, diós piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • dió







Elkészítés:







Gyorsan elkészül, egyszerű és nagyon finom vajas ízű süti.
A rápirult diótól remek ízt kap.

Minden hozzávalót készítsünk elő.

Először is a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá egy tálban.

Majd egy másik tálban folytassuk a munkát, így nem kell elmosni a habverő lapátokat.

A gépi habverőt egyik kezünkben tartva, másik kézzel adagoljuk a keverőtálba a hozzávalókat.

Először a  tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vajjal.


Majd váltogatva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.

Végül óvatosan hozzákeverjük a habot is.

Kivajazott és liszttel megszórt tepsibe simítjuk a masszát és a tetejére durvára tört diót szórunk.



Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a süteményt.

20 percig ne nyissuk ki a sütőt, majd ezután tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a piskótánk.