2015. december 27., vasárnap

Narancsos rák

Hozzávalók:

  • királyrák
  • 1 ek. olíva olaj
  • 1/2 hagyma
  • 8-10 szem szegfűbors
  • 1 csipet édeskömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db csillagánizs
  • póréhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 ek. pritamin paprika
  • 1 ek. édes chili szósz
  • 1 ek. osztrigaszósz
  • 1 tk. worcester mártás
  • citromhéj
  • narancshéj
  • 1/2 citrom leve
  • narancs


Elkészítés:


Megtisztítjuk a rákokat.
Mindenféle rákból készíthetjük, a legjobb a garnéla vagy a királyrák.


Előkészítjük a hozzávalókat.
A hagymát, a pórét, a kápiát apróra vágjuk.
A citrom és narancs héját is pici csíkokra vágjuk.


Egy mozsárban összetörjük a szegfűborsot és az édesköményt.


Egy wokban 1 ek. olívaolajon megfuttatjuk a csillagánizsokat.


Majd pár percig dinszteljük a hagymát.


Hozzáadjuk a kápiát és az összetört fűszereket.


Most a póré és a citrom és narancs héj is belekerülhet.


Egy pici osztrigaszószt és worcester szószt adunk hozzá.


Keverünk rajta, majd beletesszük a jóféle házi pritamint és az édes chili szószt is.
Öntsük hozzá a citromlevet.


Eljött a rákok ideje is...


Kevergessük és 2 perc alatt süssük pirosra.



Szórjuk rá az apróra vágott narancsot.


Nagyon szeretjük a rákot, sok receptünk van a blogon:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/fruzsi-mangos-raksalataval-toltott.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/faberge-tojas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/spagetti-rakkal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/raksalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/kiralyrakos-kala-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/majonezes-sult-rak-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/tejszines-citromos-rak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kinai-csillaganizsos-kiralyrak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/kinai-rakos-tintahalas-leves.html