2020. március 4., szerda

Főtt fehérpecsenye paradicsommártással

Hozzávalók:


  • főtt fehérpecsenye
  • burgonya
  • sűrített paradicsom
  • olaj
  • kis darabka hagyma
  • liszt
  • cukor



Elkészítés:





A főtt hús mártással gyerekkorom óta kedvenc ételem és családom is nagyon szereti ezt a finom eledelt.

Az ököruszály levesben leírtak alapján elkészítjük a húslevest.


Kiemeljük az egy darabban főtt fehérpecsenyét.


Kissé állni hagyjuk, majd felszeleteljük.


Sós vízben főtt burgonya kerül mellé.


A hús puha és szaftos.


Klasszikus nagymamaféle paradicsommártással kínáljuk.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/paradicsommartas.html



Természetesen másfajta mártással is tálalhatjuk, egres, alma, meggy, ribizli esetleg fokhagyma, kapor vagy tormamártás is nagyon jól megy ehhez az ételhez.


De azért a paradicsommártással olyan békebeli napközis finomságot kínálhatunk.