2020. március 23., hétfő

Kelkáposztás tök

Hozzávalók:


  • kelkáposzta
  • tök
  • zsír
  • fokhagyma
  • hagyma
  • füstölt szalonna
  • bors
  • kömény
  • kaffir lime szósz
  • édes chili szósz


Elkészítés:

A kelkáposzta gyakran szerepel az étlapunkon, számtalan módon elkészíthetjük.
Sok benne a vitamin és ásványi anyag.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/kelkaposzta-fozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/uj-kelkaposzta-fozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/07/szalonnas-uj-kelkaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sult-kacsa-kelkaposzta-agyon.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/07/kelkaposztas-sargarepas-hagymas-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/rakott-kel-gerslivel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-oldalas-kelkaposztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/02/kelkaposzta-salata.html


Ezúttal az új kelkáposzta egy kis zsenge tökkel együtt készült.


A megtisztított kelt és a tököt is nem túl kicsi darabokra vágjuk.


Egy gondolatnyi zsíron füstölt szalonnát olvasztunk ki, majd hagymát, fokhagymát dinsztelünk.


Hozzáadjuk a kelkáposztát.


Sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük.


Egy kis pikáns ízt csempészünk bele az édes chili és a kaffir lime-os chili szósz hozzáadásával.


Ezekből a szószokból már egy kevés is nagyon feldobja az ízeket.


Tegyük bele a tököt is.


Egy kevés vízzel kis lángon, lefedve főzzük puhára a zöldségeket.


Ha kell sózzunk utána.


Én a főzés vége felé szoktam még beletenni egy kevés félretett nyers kelkáposztát, amely így éppen csak roppanósra fő.
Így az állagok is változatosak lesznek.


Nagyszerű köret sültek, fasírtok mellé.