2020. március 23., hétfő

Töltött karalábé 2.

Hozzávalók:


  • karalábé
  • darált hús
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zsemle
  • 2-3 db tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • petrezselyem
  • liszt
  • tejföl







Elkészítés:

A karalábét istenien lehet tölteni:


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/toltott-karalabe.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/velovel-toltott-karalabe-petrezselyem.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/repasalataval-es-zellersalataval.html


Ez itt most egy klasszikus recept.

A megtisztított és keresztben félbevágott karalábék közepét kivájjuk és ételízesítős vízben főzni kezdjük.


Amíg felforr elkészítjük a tölteléket.

A beáztatott és kinyomkodott zsemlét összekeverjük a kevés olajon megdinsztelt apróra vágott hagymával  és a darált hússal.


Megsózzuk és törött borssal ízesítjük.


Nagy adag vágott petrezselymet adunk hozzá.


Egy kevés apróra vágott fokhagyma is mehet bele.


Belekeverjük a tojásokat.


A töltelékkel megtöltjük a karalábékat.


Legyen jó púpos.


Óvatosan beleültetjük a karalábékat a nem túl erős lángon lobogó főzővízbe.


Kis lángon lefedve puhára főzzük az ételt.


Lisztből tejföllel habarást készítünk.


A habarást a karalábéhoz öntjük.


Pár percig forraljuk.


Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.