2020. március 4., szerda

Kínai marhahúsos, fafül gombás, zöldséges udon tészta

Hozzávalók:

  • marhahús ( fehérpecsenye )
  • fafül gomba
  • hagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • sárgarépa
  • kaliforniai paprika
  • olaj
  • kínai ötfűszer
  • édes chiliszósz
  • gombaszósz
  • szezámolaj
  • korianderlevél
  • udon tészta



Elkészítés:

Nagyon szeretjük a távol-keleti ízeket, a kínai, thai és vietnami ételeket a megfelelő - immár itthon is kapható - egzotikus fűszerek segítségével a magam módján elkészítem.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/08/kinai-otfuszeres-zoldsegek.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-sult-zoldseg.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/kinai-csirke-sult-zoldseggel-tesztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/zoldseges-sertes-karaj-kinai-modon.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-narancsos-csirkeragu.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/kinai-zoldseges-kelbimbo.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kacsalab-kinai-modra.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/hagymas-borju-kinai-modra.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sertes-sziv-kinaiasan.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kinai-csillaganizsos-kiralyrak.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/01/kinai-szezammagos-csirkefalatok.html


Ezúttal egy finom húsos, zöldséges tésztaételt kreáltam.

Az ököruszály levesben leírt módon elkészített fehérpecsenyéből távol-keleti ihletésű étel is készült.


A hús egy részét paradicsommártással tálaltam,


míg a maradékot kisebb darabokra vágtam fel.


Egy kanálka olajon a wokban pirítani kezdtem a húst.


Megszórtam az ötfűszerrel.


Édes chiliszószt adtam hozzá.


Ezúttal hagyma, fokhagyma. gyömbér, sárgarépa és kaliforniai paprika volt a zöldség.
Természetesen bármilyen egyéb zöldséget választhatunk.


A szeletekre vágott hagymát előzőleg egy kanálka olajon megdinszteltem.


Most a húshoz adjuk.


Kevergetve átpirítjuk.


A fafül gombát még előző nap vízbe áztattam be.


Eltávolítjuk a vastag gyökérrészeket és falatnyi darabokra vágjuk.


A megtisztított sárgarépából zöldséghámozó segítségével keskeny csíkokat vágunk.


A paprikát, gyömbért, fokhagymát is felszeleteljük.


Kínai gombaszószt és leheletnyi szezámolajat is teszünk bele.


Belekerül a paprika, a gyömbér és a fokhagyma is.


Megsózzuk és két perc alatt kevergetve átpirítjuk a zöldségeket.


Végül friss korianderrel is megszórjuk.


Ne főzzük túl ezt a ragut, a hús már eleve főtt, csak a zöldségeket kell roppanósra sütni.


Síkosan ruganyos udon tésztával kínáltam.


Az előírás szerint kifőzött tésztát leszűrjük, elkeverjük egy kanál olajjal és megsózzuk.


A ragut a tésztára halmozzuk.


Chiliszósszal meglocsoljuk a tetejét.


Az udon tészta helyett soba tészta is nagyon illik ehhez az ételhez, de természetesen bármilyen tésztával elkészíthetjük.


Másfajta főtt hús, esetleg maradék felhasználására is jó ez a recept.


Akkor jó, ha jó fűszeres és egy cseppet csípős is a ragu.