2020. március 22., vasárnap

Tojásleves

Hozzávalók:


  • libazsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • babérlevél
  • paradicsom
  • bors
  • fűszerpaprika
  • darált pritamin
  • liszt
  • tojás
  • ecet
  • tejföl


Elkészítés:

Ez az a recept, amit könnyen elkészíthetsz akkor is, ha alig van otthon valami főznivaló.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/tojasleves-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/burgonyas-tojasleves.html


Kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát egy kis finom libazsíron.


A következő fűszereket készítsük elő: őrölt köménymag, őrölt bors, babérlevél, fokhagyma, paradicsom, darált pritamin.


Adjuk hozzá a hagymához.


Pirítsuk egy-két percig kavargatva.
Ekkor tegyünk bele egy kanálka lisztet.


Amint a liszt felhabzik, vegyük le a tűzről és tegyük bele a fűszerpaprikát.


Öntsük fel vízzel és tegyük vissza a tűzre.
Sózzuk meg, de óvatosan, mert a pritamin is sós.


Forraljuk ki  jól a levest.

Közben habarjuk el a tojásokat egy csipet sóval.


Villával kavargatjuk a levest miközben lassan belecsurgatjuk a tojást.


Aki szereti pottyanthat bele egész tojást is.


Amint felforr a leves el is zárhatjuk a lángot.


Akkor jó, ha a buggyantott tojás még lágy, folyós a közepe.


Egy kevés ecettel ízesítsük a levest.


Tálaláskor mehet bele egy kanálka tejföl is.
Nagyon finom leveske, amit pirított zsemlekockával vagy levesgyöngy tésztával is kínálhatunk.