2020. augusztus 26., szerda

Marhapofa vadasan

Hozzávalók:


  • marhapofa
  • vaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zeller
  • bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • boróka bogyó
  • szegfűbors
  • martini/fehérbor
  • paradicsompüré


Elkészítés:


Különleges csemege a marhapofa.
Ritkán juthatunk hozzá.
Eltart egy darabig, amíg előkészítjük, inakat eltávolítjuk, de az eredmény bőségesen kárpótol a fáradtságért.
Szeletekre vágjuk.


Egy lábasban vajat olvasztunk.


A húsokat elősütjük mindkét oldalukon.


Az elkészült darabokat kiemeljük a vajból, amíg mind sorra nem kerül.


Majd rétegezve visszahelyezzük az összes húst a vajba, rászórjuk a zöldségeket.
Sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert hagymát, fokhagymát adunk hozzá.


Megsózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet, majoránnát szórunk rá.
Szegfűbors és borókabogyó is kerül bele.


Minden réteg húsnál ugyanígy járunk el.




Martinit vagy fehérbort öntünk bele.
Kevés vizet is teszünk hozzá.


Lefedve, kis lángon puhára főzzük az ételt.


Egy kanálka paradicsompürét teszünk bele.


Kóstoljuk meg időnként és, ha szükséges a fűszerekkel erősítsük meg az ízeket.


Vajpuha húst kapunk ízletes mártással.
A zöldséget össze is turmixolhatjuk, ha úgy szeretjük.

Tésztával, zsemlegombóccal isteni.