2020. augusztus 18., kedd

Távol-keleti csirkeláb és sóskás leves

Hozzávalók:


  • csirkeláb
  • csirkeszárny
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldhagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • ételízesítő
  • újhagyma
  • gyömbér
  • szójaszósz
  • tabasco szósz
  • csipet barna cukor
  • olaj
  • citrom
  • szárított citromhéj
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • sóska
  • petrezselyem


Elkészítés:

Ez bizonyára megosztó recept lesz!
Thai recept ihlette a csirkelábból készült fogást.

A tisztított csirkelábról levágjuk a körmöket, jól lemossuk.



Hideg vízben feltesszük főni.
Megsózzuk, hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot is adunk mellé.


Kevés ételízesítő is mehet bele.
Néhány darab csirkeszárny is került bele, ami később a levesben lesz feltálalva.


A megfőtt lábakat kiszedjük a léből, félretesszük.
A főzőlevet is félretesszük.


Újhagymát, fokhagymát, gyömbért készítünk elő.


Egy wokban kevés olajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért.




Beleforgatjuk a főtt lábakat.


Kavargatva átpirítjuk.
Hozzáadjuk a szójaszószt, a tabasco szószt.


Óvatos megsózzuk, mert a szójaszósz is sós.


Rászórjuk az apróra vágott újhagymát.
Kevés barna cukrot adunk hozzá.


Friss vagy szárított citromhéjjal ízesítjük.
Készen is van a remek fűszeres láb.


Most térjünk vissza a főzőlére.
Zöldségeket tisztítunk, sárgarépát, karalábét, fehérrépát, zellert vágunk kis darabokra és beletesszük a tűzre újra feltett lébe.


Jól megmosott citrom héját és húsát is hozzáadjuk.


Csokor petrezselyem is kerül bele.


Készre főzzük a levest.


Végül megtisztított sóskát dobunk a fazékba.


Éppen csak egyszer forraljuk fel.
 

Savanykás pikáns levest kapunk.


A csirkeszárnyakat a levesben tálaljuk.


A fűszeres lábakat cuppogva elcsemegézzük.