2020. augusztus 18., kedd

Rozmaringos, paradicsomos bab

Hozzávalók:


  • szárazbab
  • hagyma
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • sűrített paradicsom
  • csipet cukor
  • esetleg keményítő






Elkészítés:



Nagyon finom illatos étel.
Aureliana olasz barátnőm receptje.

Bármilyen szárazbabból készíthetjük.
Én a tarkababot, Juliska babot szeretem.

Előző este beáztatjuk a babot.
Másnap leszűrjük és forrásban lévő vízbe tesszük.
 

A fűszerezés nagyon egyszerű, ettől annyira harmonikus ez az étel.


Paradicsom pürét, friss rozmaringot, pár gerezd fokhagymát és egy egészben hagyott hagymát teszünk bele.
Megsózzuk.
Az egyensúly kedvéért egy csipet cukrot is adunk hozzá.


Puhára főzzük az ételt.
Végül egy kanálka burgonyakeményítővel összeforraljuk.
Ez el is maradhat, ha egy-két kanálnyi babot összemixelünk és így sűrítjük az ételt.


Cukkinivel töltött vagdalt mellé kínáltam.
Aureliana főtt tojással szervírozta, úgy is nagyon finom volt.