2020. augusztus 18., kedd

Sertés szív vadas mártással

Hozzávalók:


  • sertés szív
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zsír
  • majoránna
  • szemes bors
  • cayenne bors
  • szegfűbors
  • babérlevél


vadas mártás:
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • hagyma
  • fokhagyma
  • mustár
  • cayenne bors
  • szegfűbors
  • szemes bors
  • borókabogyó
  • babérlevél
  • citrom


Elkészítés:

Korábbi sertés szívből készült ételeim:


Falatnyi, hosszúkás csíkokra szoktam vágni.


Egy serpenyőben zsíron hagymát dinsztelünk.




Hozzátesszük a szívet.


Megsózzuk, szemes borsot, cayenne borsot és szegfűborsot szórunk rá.

Babérlevelet és zúzott fokhagymát adunk hozzá.


Majoránnával is fűszerezzük.
 

Vizet töltünk alá és lefedve puhára főzzük.


Közben elkészítjük a vadas mártást.

A kétféle répát a hagymával, fokhagymával, cayenne borssal, szemes borssal, szegfűborssal, boróka bogyóval, babérlevéllel, citromhéjjal és sóval puhára főzzük, majd pépesítjük.

A sűrű mártást a szívhez adjuk.
 

Mustárral ízesítjük és jól összeforraljuk.


Leginkább zsemlegombóccal vagy tésztával kínálhatjuk.