2023. április 18., kedd

Szent Jakab kagyló sütve

 Hozzávalók:


  • Szent Jakab kagyló

  • vaj
  • fokhagyma
  • friss gyömbér
  • paradicsom
  • zsemle
  • tejföl
  • snidling
  • újhagyma
  • avokádó
  • kápia paprika
  • galambbegy saláta
  • vörösbor ecet


Elkészítés:


Ünnepi csemegénk a Szent Jakab kagyló.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-szent-jakab-kagylo.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szent-jakab-kagylo-mangoval-es-vanilia.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/szent-jakab-kagylo-es-langusztin.html


A kagylókat szárazra töröljük.


Megsózzuk, borsozzuk és lisztben megforgatjuk, majd a felesleges lisztet lerázzuk.


Vajon foghagyma és friss gyömbér szeleteket pirítunk pár percig, majd ezeket kiemeljük, nehogy megégjenek.


1-1 perc alatt mindkét oldalát átsütjük a kagylóknak.


Ne süssük tovább, mert gumis lesz.

Kétféleképpen tálaljuk.


Olívaolajjal meglocsolunk egy félbevágott zsemlét.


Sűrű tejföllel vagy tejszínes krémsajttal megkenjük a zsemle szeleteket.


Karikára vágott friss uborkát teszünk rá.


Erre tesszük a sült kagylót.






Paradicsom karikával díszítjük.



Picit megsózzuk.



A többi kagylót megszórjuk snidlinggel.


Tálra helyezzük és friss zöldségekkel, salátával körberakjuk.



Citrommal meglocsolt avokádó szeletek, galambbegy saláta, újhagyma, paradicsom és kápia paprika kerül mellé.


Leheletnyi vörösborecetet cseppentünk rá.