2023. április 18., kedd

Kefires lángos tojásmentesen

Hozzávalók:


  • 1 kg liszt
  • 4 tojás helyett = 4 ek. frissen őrölt lenmag + 12 ek. víz
  • 5 dkg friss élesztő

  • 7 dl kefir
  • 1,5 dl langyos tej
  • 3 tk só
  • 1 csipet cukor
  • olaj


Elkészítés:




Nagy kedvencünk a lángos.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/langos.html

Akár egy hétig is süthetjük a friss lángosokat, ha ezt a receptet követjük.

Ezúttal tojásmentesen készítettem el.


A lisztet  összekeverjük a kefirrel és a sóval. 


A tojást helyettesítjük lenmaggal és ecettel.
1 tojást 1 evőkanál frissen őrölt lenmaggal és 3 evőkanál vízzel tudjuk helyettesíteni.




Összekeverjük az őrölt lenmagot az ecettel.


A keveréket a kefires liszthez adjuk.



Fakanállal jól elkeverjük.


Kicsit dagasztjuk, majd a hűtőbe tesszük és ott hagyjuk megkelni.
Folyamatosan tudunk belőle sütni, csakúgy, mint a tojásos lángosnál is.



A szokásos sós változat mellett édesen, lekvárral is kínálhatjuk.