2013. augusztus 15., csütörtök

Sonkás, krémsajtos palacsinta tekercs

Hozzávalók:


  • 4 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 l tej
  • pici cukor
  • 2 ek olaj



  • 75 dkg házi krémsajt
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • sok petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • pici citromlé

  • 15 dkg gépsonka
  • 1-2 marék fekete olajbogyó
  • 2 db piros színű kápia paprika
  • 2 db zöld színű paprika




Elkészítés:


Ez a mennyiség 2 tekercs elkészítéséhez elég.

Először egy sűrű palacsintatésztát keverünk simára a lisztből, tojásból, tejből.
Pici sót és cukrot is teszünk bele.
Két tepsit kibélelünk alufóliával, amit jól kiolajozunk.
A tésztát elosztjuk a két tepsiben és forró sütőben kb.10 perc alatt megsütjük a tésztát.

Ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Felpúposodik több helyen is, de ez így jó. 
Esetleg meg lehet szurkálni egy késsel.
Kivesszük a sütőből és 1 percet hűlni hagyjuk.

Majd lefejtjük róla a fóliát. 
Ha nem olajoztuk ki rendesen, akkor ráragad, de semmi baj, türelmesen le kell róla kapirgálni ...

Még langyosan feltekerjük, ahogy a piskóta tekercset, és úgy hagyjuk kihűlni.


Elkészítjük a krémet:

Lehet készen vásárolt krémsajtból is, én eddig ezzel készítettem, de idén magam csináltam meg a házi krémsajtomat is.
A krémsajt bejegyzésnél részletesen leírtam, hogy mennyire egyszerűen készül az a finomság.



A zöld fűszereket, a petrezselymet, kaprot, snidlinget, újhagyma zöldjét jól megmossuk és aprítógépben a hagymával együtt apróra összevágjuk.
Beletesszük a sajtkrémbe, jól összekeverjük és sózzuk, citromlével ízesítjük.
Finom pikáns legyen.
Tegyük a hűtőbe kicsit megkeményedni.

Töltsük meg a palacsintákat:




A palacsintákat szétnyitjuk és megkenjük a krémsajttal.

A sonkaszeletekkel beborítjuk a tésztát.




Legalulra egy sorban, szorosan egymás mellé fekete olajbogyót teszünk,
ez lesz majd a tekercs közepén.


Egyet hajtunk a tekercsen, majd hosszában rárakosgatjuk a színes zöldpaprikákat.


Végül szorosan feltekerjük a roládot, a hajtott vége legyen alul.

A külső felét is alaposan megkenjük a krémmel.

Tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.


Ha már kemény, akkor megdíszíthetjük sonka szeletekkel, apróra vágott snidlinggel, uborkával, paradicsommal, olajbogyóval stb.




Ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.


Bármilyen töltelékkel megtölthetjük a tekercseket.
Nagyon finom a rántottás, sonkás töltelék is.