2013. november 20., szerda

Káposztasaláta

Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb káposzta
  • 50-70 dkg zöldpaprika
  • 5-6 db hagyma
  • őrölt bors
  • ecet
  • őrölt köménymag
  • édesítőszer
  • 1 kk cukor





Elkészítés:


A káposztát megtisztítjuk, nyolcadoljuk, majd vékony csíkokra szeleteljük.
Egy nagy fazékba/tálba tesszük és besózzuk, mint az uborkasalátához szokás.

A zöldpaprikát megmossuk, szárától, erétől megtisztítjuk és vékonyan karikára vágjuk.
Hozzáadjuk a káposztához és ezt is meghintjük sóval.
Lehetőleg piros vagy zöld színű paprikát tegyünk hozzá, úgy sokkal szebb lesz a salátánk.
Én kápiát tettem bele, ami nemcsak szép piros, de jó ropogós és finom édes is.

Végül a megtisztított hagymát és vékonyan felszeleteljük és a többi zöldséghez adjuk.
Ezt is megsózzuk.



Kicsit összeforgatjuk az egészet, majd lefedve éjszakára hűvös helyre tesszük.

Másnap a fedőt kicsit elmozdítva könnyen leönthetjük róla az összegyűlt sólevet.
Nem kell kicsavarni, mint az uborkát.

Egy fazékban vizet forralunk és  beízesítjük az ecettel borssal, köménnyel, valamint az édesítőszerrel.
Egy kanálka cukrot is adjunk hozzá, mert az jól kiemeli az ízét.

Keverjük össze a salátával, hagyjuk egy kicsit állni majd zárható üvegekbe téve a hűtőben hosszú ideig tárolhatjuk.


Nálunk hamar elfogy, mert nagyon üde,  friss és ropogós saláta.