2013. november 17., vasárnap

Ráksaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg királyrák
  • majonéz
  • mustár
  • citrom
  • bors
  • édesítőszer
  • petrezselyem



  • narancs


Elkészítés:





Én fagyasztott királyrákból készítettem, de nagyon finom mindenfajta konzerv rákból is.
A kiengedett rákot forrásban lévő vízbe dobjuk, de, amint rózsaszínűre pirul, máris kivesszük, és hideg víz alatt leszűrjük.
Ha túlfőzzük gumis, rágós lesz.


Megtisztítjuk, lapjában elfelezzük és nagyon keskeny csíkokra metéljük.

Elkészítjük a mártást.
Majonézt beízesítjük kis sóval, frissen őrölt fehér borssal, mustárral, citromlével és édesítőszerrel.

Kevés vágott petrezselyemzöldet is teszünk bele.
Ha nem elég ízes, még egy kis csipet só kiemeli az ízét.


Nem teszek bele tejfölt, és készen kapható majonézből készítem, mert az jobban eláll, mint a friss, nyers tojásból készített.

Narancs szeletekkel és egészben hagyott rákkal díszítve tálalom.