2013. november 17., vasárnap

Padlizsán legyező

Hozzávalók:

  • 2-3 db padlizsán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fehér bors
  • olívaolaj
  • majonéz
  • mustár
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • egy pici ecet
  • édesítő





Elkészítés:

Alufóliával béleljünk ki egy tepsit, így nem kell majd mosogatnunk a kifolyt és odaégett levet.

A megmosott szép érett padlizsánokat villával kissé megszurkáljuk és puhára sütjük a sütőben.
ha elkészült, kihűtjük.


Lehúzzuk a padlizsánok héját, de a szárát rajta hagyjuk.

Egyenesen a tálaló tálra helyezzük a padlizsánt és villával szétnyomkodjuk a húsát, legyező alakban szétterítjük.


Olívaolajjal meglocsoljuk és rászórjuk a karikára vágott újhagymát és a paradicsomot.
Kivételesen most kiskanállal kaparjuk ki a paradicsom leves belsejét - kapjuk be! - és csak a húsát vágjuk apróra.

Egy tálkában keverjük össze a majonézt, pici mustárt, zúzott fokhagymát,  sót, frissen őrölt fehér borsot.
Egy pici ecettel és édesítővel állítsuk be a kellemesen savanykás ízét.

Kanalazzuk rá a padlizsánra.


Petrezselyemmel díszítsük.
Hidegen tálaljuk.