2013. november 2., szombat

Rántott gombafejek

Hozzávalók:


  • 1 kg gomba
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 2 db leveskocka
  • olaj


Elkészítés: 


Nagyobb gombafejeket előbb ízes lében megfőztem, és azután rántottam ki.
Nagyon finom lett, jól át volt főve/sülve.

Ehhez a 2 leveskockával, kevés sóval ízesített vízben úgy 15 percig főztem a gombafejeket.


Majd leszűrtem és szárazra csöpögtettem.


Jól elő lehet így készíteni előző nap a főzést.
Másnap csak kisütjük.

Ehhez lisztben, kicsit megsózott, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és a szokásos módon olajban szép pirosra sütjük.

Mivel már megfőztük, csak hamar ropogósra sül, így nem is szív magába olyan sok olajat.


Majonézzel/tartárral kínáljuk.