2013. november 24., vasárnap

Sült pulykacomb

Hozzávalók:


  • 2-3 db pulyka felső comb
  • 2 db hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • köménymag 
  • zöldpaprika
  • 2-3 db
  • 3-4 db paradicsom
  • liba/kacsazsír
  • sültcsirke vagy más fűszerkeverék



Elkészítés:

Felső combból készítsük, mert több a hús rajta.
A húst megtisztítjuk, megmossuk és a bőrt fellazítjuk a kezünkkel.

Először a nem bőrös oldalát fűszerezzük.
Fokhagyma szeletekkel megtűzdeljük majd sózzuk, borsozzuk és fűszerkeverékkel megszórjuk.

Nekem volt itthon egy különleges, Hawairól hozott finom fűszerkeverékem, amit ennél az ételnél használtam.


Összetevők: hagyma, fokhagyma, bors, fekete szezám mag, hawai tengeri só, paprika, narancshéj
Természeten máskor az itthon kapható fűszerkeverékből szórok rá, vagy egyszerűen friss fűszerekkel dörzsölöm be.

Egy tepsibe pár kanál libazsírt tettem és erre tettem rá a combokat.
Most a bőrös felül legyen felül, hajtsuk hátra a fellazított bőrt és fűszerezzük be az előbbiek szerint a húst.
Ezután jól pakoljuk meg nagyobb darabokra vágott hagymával, paprikával, paradicsommal és szeletekre vágott fokhagymával.



Igazítsuk vissza a bőrt és kívülről is jól fűszerezzük.

A maradék hagymát, paprikát, paradicsomot szórjuk mellé, dugjuk a hús alá.


Egy pohár vizet öntünk alá, majd jól lefedjük fóliával és 180-200 C fokon puhára sütjük.


Ez a sült nagyszerűen kínálható hidegen, uzsonnának pedig isteni,
A sült zsírt a belesült zöldségekkel rákenjük a kenyérre és a szelet hússal megkoronázzuk.
Minden felvágottnál többet ér, finom, ízes hús, és tudjuk, hogy miből készült.