2013. november 2., szombat

Szegfűgombapaprikás



 HOZZÁVALÓK:

  • 1kg csiperkegomba
  • 20 dkg szegfűgomba
  • 1 db hagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyem zöld
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 citrom




ELKÉSZÍTÉS:

A gombákat megtisztítjuk és gyorsan leöblítjük.
(Tudom, általában nem ajánlják, de én nem bírom a homokszemeket, ezért folyó víz alatt fürgén  átöblítem.)



A csiperkegombákat felszeleteljük.

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fűszerpaprikával megszórjuk és egy-két kanál vízzel felöntjük.
Zöldpaprikával és paradicsommal egy kis pörkölt alapot készítünk.


Most beletesszük először a csiperkegombát, kicsit pirítjuk, amíg a levét kiereszti és el is fövi.
Most hozzáadjuk a szegfűgombát is.


Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.

Kb. 15-20 percig főzzük, majd a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük.


Felforraljuk.

Kevés citromlevet adunk hozzá és néhány karikára vágott citromot is teszünk bele.

Petrezselyemmel megszórva kínáljuk.