2014. február 2., vasárnap

Borsos, szalonnás pulykasült

Hozzávalók:

  • pulykamell 
  • füstölt szalonna szeletek
  • színes bors
  • csípős Piros Arany/chili krém
  • 1 ek. olaj
  • 2 dl víz






Elkészítés:



A megmosott, szárazra törölt pulykamell darabot egyben sütjük meg.

Egy tepsibe alufóliát teszünk és jóféle füstölt szalonnával megágyazunk a húsnak.

A húst mindkét oldalán megsózzuk és csípős Piros Arannyal vagy chili krémmel bekenjük.

Egy kis marék vegyes színes borsot jó durvára törünk a mozsárban.


Beledörzsöljük a húsba.


Pici olajjal meglocsoljuk és a tetejére is fektetünk pár szelet szalonnát.


Aláöntjük a vizet és a fóliát összezárjuk.

Forró sütőben készre sütjük.


Melegen körettel vagy hidegen szendvicsben kiváló pecsenye.