2014. február 15., szombat

Ribizlis álom

Hozzávalók:

  • 50 dkg ribizli
  • 25 dkg babapiskóta
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl HULALA tejszín
  • édesítő/cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor









    Elkészítés:  


    Ez a recept a népszerű citromos, illetve epres álom receptek nyomán készült.



    Mélyhűtött ribizlit használtam, amit kiolvasztottam, megturmixoltam, majd szűrőn átpasszíroztam.


    A ribizlihez adjuk az édesítőt és a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a tejfölt is.


    Kemény habbá verjük az előzőleg jól behűtött HULALA tejszínt.

    Belekeverjük a tejfölös ribizlibe.


    Kézi habverővel összeforgatjuk.


    Egy mély tál aljára teszünk egy kis krémet és kirakjuk a piskótával.


    Újabb krém réteg, majd piskóta következik.
    Lehet még több réteget rakni, amíg a piskóta tart.

    A tetejére rásimítjuk a maradék krémet.


    Jól behűtjük egy éjszakára, hogy a piskóta beszívja a krémet és megpuhuljon.


    Nagyon finom, pikáns a ribizlitől.
    Üdítő és laktató édesség.