2018. július 21., szombat

Szalonnás új kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej új kelkáposzta
  • füstölt szalonna
  • 1 ek. zsír
  • hagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • szemes kömény
  • fokhagyma
  • petrezselyem



Elkészítés:



Egy kevés zsíron megfonnyasztjuk a füstölt szalonnát.


Szeletekre vágjuk a hagymát.


A szalonnán dinsztelni kezdjük a hagymát.


A megtisztított kelkáposztát nem túl apróra feldaraboljuk.


Rátesszük a hagymára.


Sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük.


Egy kevés szemes köményt és fokhagymát is tehetünk bele.


Csak addig sütjük, amíg össze nem esik.


Vágott petrezselymet adunk hozzá.


Maradjon roppanós a káposzta.


Sültek mellé kitűnő köret.