2018. július 22., vasárnap

Lyoni burgonya

Hozzávalók:


  • burgonya
  • vaj
  • hagyma
  • petrezselyem







Elkészítés:




Franciaországban Lyon a gasztronómia fővárosa, itt kóstoltam ezt az egyszerű, mégis felejthetetlen vajas finomságot.

A meghámozott, megmosott burgonyát éles késsel nagyon vékony 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
Uborkagyaluval is vághatjuk.

Hideg vízbe tesszük hogy a keményítő kiázzon belőle.


Egy serpenyőben  - én a wokot szeretem - vajat hevítünk.


Apróra vágott hagymát dinsztelünk benne, de nem kell pirosra sütni.
Majd szűrőlapáttal kiemeljük a hagymát és félretesszük.


A maradék vajhoz újabb adag vajat teszünk.


Ebbe tesszük bele a kiáztatott és szárazra törölt burgonyát.


Megsózzuk és kevergetve puhára pároljuk.
Ekkor visszatesszük a sült hagymát és összeforgatva átpirítjuk a burgonyával.


Jó sok vágott petrezselymet is adunk hozzá.


Nagyszerű köret.
A képen mustáros bélszínnel kínáltam.


Sokat főzzünk belőle, mert hamar elfogy !